Trip To Bali

892

 

 

 

 

 

Currency RM284 = 1 juta rupiah

Filght ticket 2 person return
KLIA2 – BALI – KLIA2
RM846.00

Hotel 6 Hari 5 Malam
Hotel Tanaya Bed & Breakfast
RM230.00

Gerak KL – 08/04/2018
Naik bus Yoyo dari Terminal Taman Ungku Tun Aminah Johor (1000pm)
RM59.00/per person

Transportation untuk 5 hari dari YANTO Bali Tour (+62 817-556-488).

Kalau korang tak nak susah-susah boleh jugak ambik pakej pergi nusa penida dengan dorang jugak. Sebab dorang ada sediakan pakej pergi nusa penida jugak.

Driver dia Alif Judika sporting gila cakap je nak pergi mana dia mesti bawak siap pakej tolong paksa orang yang tak suka ambik gambar bergambar sekali. Service dia tip top. Dari pagi sampai kemalam dia layan kita orang. Sampai nak terkeluar bijik mata dia mengantok. 😂

So dekat bawah ni 👇🏻

Itinerary Bali 6 Hari 5 Malam
09/04/2018 – 14/04/2018

Day 1 – 09/04/2018 (IDR 80,000/Transport)
* Sampai KLIA2 (0330am)
* Check in Flight dan Luggage (0430am)
* Naik Flight KL-BALI (0910am)
* Sampai Airport Bali tunggu Driver ambil (1230pm)
* Beli simcard Indon (1330pm)
* Makan tengahari Wong Solo (1400pm)
* Check in Hotel Tanaya Bed & Breakfast (1500pm)
* Makan malam RM Padang Acc Baru (2100pm)
* Jalan dan beli belah dekat Jalan legian Kuta Bali (2130pm)

Day 2 – 10/04/2018
Travel Agency dari UKLAMOYA (+62 822-1025-8943)
Itinerary to Nusa Penida (IDR 700,000/per person)
Pickup hotel to sanur (IDR 300,000/Transport)

* Driver ambil dari hotel (0600am)
* Sanur Beach (0700am)
* Sarapan pagi dekat Sanur Beach Nasi Soto Ayam & Bakso Ayam (0730am)
* Fastboat bergerak ke pelabuhan Nusa Penida (0830am)
Destinasi :
* Angels Billabong
* Pasih Uug / Broken Beach
* Kelingking Beach
* Crystal Bay Beach
* Pohon Cinta
* Kembali ke pelabuhan (14.45pm) untuk balik ke Sanur.
* Fastboat berangkat menuju ke Bali pukul (15.30pm)
* Makan Malam Ayam Bertutu

Bali trip per day

Day 3 – start jam 2:00 pagi (11/04/2018)
(IDR 550,000/Transport)
* Lovina Beach (0200am)
* Tengok dolphin (0630am) (IDR 250,000/per person)
* Sarapan pagi Nasi Kuning (0830am)
* Gigit Waterfall (1100am)
* Puncak Wanagiri (1200pm)
* Bali Handara Bedugul (1330pm)
* Ulun Danu Bratan (1400pm)
* Makan tengahari Warung Muslim Tawaling (1530pm)
* Tanah Lot (1730pm)
* Makan Malam Dapur Malang (1930)

Day 4 – start jam 10:30 pagi (12/04/2018)
(IDR 380,000/Transport)
* Sarapan pagi Hotel Tanaya Bed & Breakfast (0900am)
* Melawat Sari Amerta (Batik Collection) (1130pm)
*Tegenungan Waterfall (1300pm)
* Makan Tengahari Batur Sari Restaurant (Kintamani Mountain View) (1630pm)
* Tegallalang Race Terrace (Main Swing) (1700pm)
* Café Luwak Uma Pakel (Main Swing) (1800pm)
* Membeli Belah Agung Bali Oleh-Oleh Dewi Sri (2100pm)
* Makan Malam Dapur Malang (2200pm)

Day 5 – start jam 9:30 pagi (13/04/2018)
(IDR 380,000/Transport)
* Sarapan pagi Hotel Tanaya Bed & Breakfast (0900am)
* Sea Walker & Parasailing (Nusa Dua Beach) (1200pm)
* Makan Tengahari Warung Kampong Pedas (1600pm)
* Pandawa Beach (1630pm)
* Melasti Beach (1700pm)
* Pura Luhur Uluwatu (1730pm)
* Makan Malam Jukung Café Jimbaran Beach Bali (1900pm)
* Jalan dan beli belah dekat Jalan legian Kuta Bali (2200)

Day 6 – start jam 10:00 pagi 14/04/2018
(IDR 80,000/Transport)
* Sarapan pagi Hotel Tanaya Bed & Breakfast (0900am)
* Hard Rock Café Bali (1030am)
* Beli belah area Kuta Beach (1100am)
* Pergi airport Bali (1200pm)
* Balik KL (1500pm)

Total dari ticket flight, hotel, makan, minum, aktiviti, ticket lawatan dan shopping.
RM5000 = Rp17,722,544.5667 for 2 person

Siapa yang nak cut cost. Boleh pilih hotel lagi murah. Makan boleh jimat. Ticket flight cari yang murah dan aktiviti dekat nusa dua boleh kurangkan or tak ambik. Sebab dekat sana nanti baru dapat budget nak makan mana dengan aktiviti apa korang nak buat. Sampai sana korang confirm rambang mata yang kononnya dekat sini okay aq tak nak naik tu aq tak naik ini last-last korang terjebak jugak. Percayalah. Tapi yang penting korang balik Malaysia puas hati apa yang korang kuarkan dekat sana. Ticket lawatan tu ada yang murah ada yang mahal. So pandai-pandai lah nak save-save ye.

Lagi satu better korang tukar duit rupiah tu separuh je dari duit korang nak bawak tu. Yang lain semua tinggal dalam kad bank yang korang dah activekan untuk pengeluaran dekat luar negara. Sebab pada saya lagi menguntungkan dan mudah tak bawak duit banyak-banyak pergi sana sini. Kalau rasa tak cukup korang kuarkan dekat sana je. Atm dekat sana bersepah. Mana-mana pon ada. Kalau ada yang kedai korang nak shopping or tempat makan yang boleh pakai kad korang pakai je kad.

Okay tu je nak share. Harap Itinerary kita ni dapatlah mmbantu siapa yg nk g tu. Thanks sebab sudi membaca Itinerary kita yang tak seberapa ni. Kalau ada apa-apa soalan boleh pm tepi.

Selamat merancang dan selamat bercuti. Kita pon nak repeat lagi ni akhir tahun. 😂

📷 by Maizatul Jamaludin

Comments

PERINGATAN:

New Malaysian Post tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.


comments