Friday, June 22, 2018

10 pantai N.Sembilan disenarai pantai terbaik

SEREMBAN – Sepuluh pantai di Negeri Sembilan disenaraikan sebagai pantai terbaik di antara 152 pantai di negara ini. Pantai tersebut ialah pantai Bandar Port Dickson,...

Trip To Bali

          Currency RM284 = 1 juta rupiah Filght ticket 2 person return KLIA2 - BALI - KLIA2 RM846.00 Hotel 6 Hari 5 Malam Hotel Tanaya Bed & Breakfast RM230.00 Gerak KL -...

Tips Muslim Friendly ke Hong Kong Bersama Anak-Anak! Excitednya Tengok!

Setiap kali orang sebut Hong Kong mesti orang akan cakap leceh nak pergi travel ke situ. Kononnya tempat tu susah carik makanan halal lah, tak ada...

10 Restoran dalam kereta api terhebat dunia

Kereta api merupakan pengangkutan yang menjadi pilihan masyarakat untuk ke mana-mana lokasi tidak kiralah sama ada destinasi yang dekat mahupun yang jauh. Namun tahukah anda,...

AirAsia umum pengecualian caj penukaran penerbangan sempena PRU-14

Pengecualian caj penukaran penerbangan untuk tempahan pada 9 Mei diumumkan oleh syarikat penerbangan tambang murah AirAsia untuk memastikan pelan perjalanan anda tidak terganggu. Tawaran...

Patung lilin SRK jadi tarikan popular pengunjung

TUMPUAN… Patung lilin aktor Bollywood terkenal, Shah Rukh Khan atau juga disebut sebagai SRK, secara rasmi mula ditampilkan di Madame Tussauds di New Delhi,...

Bayar RM37 juta untuk menginap hotel mewah di angkasa

CALIFORNIA 7 April - Sebuah hotel mewah di angkasa lepas yang pertama di dunia dikenali sebagai ‘Aurora Station’ bakal dilancarkan pada 2021 dan bayaran...

Pulau Boracay tutup enam bulan akibat pencemaran

Pulau Boracay, Filipina yng terkenal dengan air yang membiru menjadi salah satu tumpuan pelancong disahkan bakal tutup selama enam bulan kepada para pelancong akibat...

Bidadari trip Yogyakarta 5 hari 4 malam

  Akhirnya sampai jugak di kota cinta rangga yogyakarta ! Travel di Yogyakarta dengan geng satu kepala banana memang best walaupun tak penah jumpa, kenal dekat...

Tak mampu ke Maldives, Pulau Flores pun ‘best’, lebih daripada Naga Komodo

    Indonesia bukanlah satu destinasi percutian asing lagi buat rakyat Malaysia. Ini jelas terlihat sejak adanya banyak penerbangan langsung ke pelbagai kota di sana. Malah, rakyat Malaysia...

Dengan budget serendah RM300, sekumpulan sahabat ini dapat explore tempat cantik di Jogjakarta

Jogjakarta merupakan bandar di kepulauan Jawa Indonesia yang terkenal dengan adat tradisional kejawaan klasik. Malah, bandar ini juga kaya dengan kesenian dan budaya seperti...

Dua gadis cun ini kongsi roadtrip Semenanjung Malaysia selama 9 hari. Wah sempat ke?

Malaysia mempunyai banyak destinasi percutian menarik antaranya seperti pulau, hutan simpan, pantai peranginan dan sebagainya. Tidak hairan lah pelancong dari luar negara sering datang...

PALING POPULAR

TERKINI