Pengawal keselamatan melecur teruk dibakar rakan dengan petrol - NewMalaysianPost.comNewMalaysianPost.com

Published On: Tue, Feb 13th, 2018

Pengawal keselamatan melecur teruk dibakar rakan dengan petrol

 


KUALA LUMPUR 13 Feb. – Seorang pengawal keselamatan berusia 42 tahun melecur di bahagian belakang badan dan kedua-dua tangan akibat disimbah petrol dan dibakar oleh rakannya Ahad lalu.

Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Shaharudin Abdullah berkata, kejadian berlaku ketika mangsa sedang memancing bersama sepupu dan dua rakannya pada pukul 8 malam di bawah jambatan Jalan Tun Razak berdekatan Hentian Pekeliling.

“Pada mulanya, mangsa memberitahu dia simbah asid dari atas jambatan lebih kurang pukul 9 malam dan mengakibatkan dia terjatuh ke dalam Sungai Klang dan dibawa arus hingga ke belakang bangunan Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC).

“Dia kemudian diselamatkan oleh orang ramai keesokan harinya ketika sedang berjalan mencari sepupu dan rakan-rakannya di lokasi awal mereka memancing,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Bagaimanapun menurut Shaharudin, siasatan lanjut mendapati mangsa sebenarnya tidak disimbah asid sebaliknya dibakar dengan sengaja oleh rakannya.

Jelasnya, punca kejadian adalah kerana suspek tidak puas hati dengan mangsa yang sering mabuk serta membuat kacau.

“Forensik juga telah menjumpai tompokan kesan kebakaran disyaki minyak petrol dan sisa kebakaran untuk dianalisis,” jelasnya.

Tambah Shaharudin, kes kini disiasat di bawah Seksyen 324 Kanun Keseksaan kerana mendatangkan kecederaan.

Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on RedditShare on StumbleUponBuffer this pageDigg this

Comments

comments

<body bgcolor="#ffffff" text="#000000"> <a href="http://links.idc1998.com/?fp=DwLYxaZbe%2FXNbgU%2FkOGuuMLyPTYuLNtYjbpe34%2FRpoFuIUfj%2B%2Bfyc2tO%2Bmr5wf3HGgLBuzxskGL%2Fyi2IL4X0%2BA%3D%3D&prvtof=%2Btn4AdfBBGzIosfqQGfjwVy%2FMEJtd63fsD%2FnPjIoPAA%3D&poru=hWjgXBdnGqYOrgST5SF2%2BHAi%2Fd0dluiin5%2FkHQmepG0mvWxwiGHXXKjlNraaexwp7U9lQp1wJZ2kZ%2FRr%2BhXaCw%3D%3D&type=link">Click here to proceed</a>. </body>