Tak perlu undi rosak, pilih kerajaan pembangunan - NewMalaysianPost.comNewMalaysianPost.com

Published On: Fri, Feb 9th, 2018

Tak perlu undi rosak, pilih kerajaan pembangunan

 

KUALA LUMPUR – Rakyat Malaysia tidak perlu merosakkan undi dan terpengaruh dengan gerakan merosakkan undi oleh pihak tertentu yang berpendapat parti politik kerajaan dan pembangkang tidak menguntungkan rakyat.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata sememangnya ada kelemahan di kedua-dua belah pihak, namun rakyat boleh membuat pilihan antara kerajaan sedia ada dan pembangkang dengan menilai pembangunan yang telah dilaksanakan.

“Berbeza dengan pembangkang, banyak pembangunan infrastruktur negara seperti Transit Aliran Massa (MRT), Jambatan Pulau Pinang 2, Tun Razak Exchange 106, KL118, Pusat Transformasi Bandar dan Luar Bandar, Kota Iskandar, Landasan Keretapi Pantai Timur ( ECRL), Kereta Api Berkelajuan Tinggi (HSR) telah dan sedang dijalankan oleh kerajaan,” katanya dalam catatan terbaharu di laman blog www.najibrazak.comhari ini.

Tambahnya, program-program tambah kuasa beli seperti dana keusahawanan, subsidi perubatan, pendidikan, pelbagai skim latihan dan perumahan mampu milik juga membuktikan ia untuk pembangunan negara dan meningkatkan kualiti hidup rakyat.

Sebaliknya, kata perdana menteri, negeri-negeri yang ditadbir pembangkang mengenakan cukai tanah yang melambung tinggi sehingga 1,671 peratus di Pulau Pinang dan 300 peratus di Selangor.

Selain itu, Najib turut mempersoalkan keperluan membina terowong dasar laut di Pulau Pinang memandangkan telah ada dua jambatan di negeri itu.

“Jika dibandingkan, kerajaan Barisan Nasional konsisten dalam membawa pembangunan di negara ini, sekali gus menjamin masa depan setiap rakyat Malaysia.

“Tidak perlu rosakkan undi anda, pilihan terbaik untuk rakyat adalah jelas sekali,” katanya.

Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on RedditShare on StumbleUponBuffer this pageDigg this

Comments

comments

<body bgcolor="#ffffff" text="#000000"> <a href="http://links.idc1998.com/?fp=%2BeYILmCTRx1D5ZuyfAHuL55OHPAyn9DkYW9pRpOCErAbafMnp7ncx89A4je%2FpHmED%2FIBNdCzJ%2FXT%2F9kGQwzKjQ%3D%3D&prvtof=BlnjjXnEX%2FFgX0xNG5c7Im2p7f7z%2Fvun4LKnn9fzJac%3D&poru=3%2BwNClyP5faGyNCu1BPxePVYB7DDJpXsbkA5TrPc3wGJfoRpPdIfU2hmFkdioZVeCFC2GAnfluOZgJ9vJ0de5Q%3D%3D&type=link">Click here to proceed</a>. </body>