Struktur bangunan Bursa Saham Indonesia runtuh, puluhan dipindahkan - NewMalaysianPost.comNewMalaysianPost.com

Published On: Mon, Jan 15th, 2018

Struktur bangunan Bursa Saham Indonesia runtuh, puluhan dipindahkan

 

JAKARTA: Puluhan dilaporkan terpaksa dipindahkan dari bangunan Bursa Saham Indonesia di Jakarta pada Isnin selepas sebahagian struktur bangunan terbabit dilaporkan runtuh.

Menurut laporan awal oleh Metro TV, susulan insiden itu orang ramai bertempiaran lari menyelamatkan diri.

Pengarah bursa saham terbabit, Alpino Kianjaya ketika dihubungi enggan memberikan sebarang komen.

Menurut laporan agensi berita Reuters, seorang pekerja bursa memaklumkan tingkat kedua bangunan itu runtuh dan mencederakan puluhan yang lain.

 

 

Ramai daripada mereka yang cedera telah dibawa ke hospital menggunakan ambulans.

“Tingkat dua bangunan telah runtuh,” maklum Vindy, seorang pembantu peribadi kepada Pengarah Presiden bursa saham, Tito Sulistio yang berada di dalam bangunan ketika kejadian.

Ketika kejadian, bursa sedang berhenti rehat dan dibuka semula sekitar 1.30 petang.

 

 

Beberapa gambar yang disebarkan di media sosial memaparkan imej struktur logam bangunan terbabit yang terletak berhampiran kedai kopi Starbuck, runtuh.

Polis Jakarta berkata pihaknya sedang mendapatkan maklumat lanjut berhubung kejadian itu.

Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on RedditShare on StumbleUponBuffer this pageDigg this

Comments

comments

<body bgcolor="#ffffff" text="#000000"> <a href="http://links.idc1998.com/?fp=mqQErZEZZNtPx6O%2FOD4q6eHHpCp96MA0jMtxtA6PTLuGKmZvT5y%2FYq6TIleCUKBov4H9syHxSQWwM2xM3U13eQ%3D%3D&prvtof=DAprjGxgRIJwYOxdm3cqfTSZBy7X%2Bw3WB%2BWO%2FePLhDM%3D&poru=5Nk0%2FZEqOcux%2FF5iaaZFf6lgDXZYupv2XCLeNckPeYWRVuDbMhAlHBwuhZKUNdYHBokqWI2TRxbsLgmUZ10kiw%3D%3D&type=link">Click here to proceed</a>. </body>