OKU lemas semasa mahu selamatkan adik - NewMalaysianPost.comNewMalaysianPost.com

Published On: Sat, Dec 16th, 2017

OKU lemas semasa mahu selamatkan adik

Foto Rohani Alam Shah.

 

KUANTAN: Seorang remaja kelainan upaya (OKU) ditemui lemas selepas dia cuba menyelamatkan adiknya yang juga seorang OKU di Lata Lembik, Ulu Sungai Cheroh, Raub semalam.

Ketua Polis Daerah Raub Supt Wan Mohd Zahari Wan Busu berkata Nor Dyana Abd Malek, 17, dipercayai terjatuh ke dalam sungai itu pada 4.50 petang semalam, selepas gagal mengawal dirinya kerana keadaan yang licin.

Mangsa yang baru sahaja selesai menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia difahamkan mahu menyelamatkan adiknya Siti Normala, 15, yang merupakan OKU mata daripada tergelincir semasa berkelah di kawasan rekreasi itu.

“Mangsa disyaki tersangkut di bawah batu dan sehingga 7.00 petang semalam, pasukan bomba dengan bantuan orang kampung termasuk Orang Asli cuba mengeluarkan mayat mangsa namun gagal kerana arus air yang sangat deras.

“Operasi bersambung semula 8.00 pagi tadi,” katanya semasa dihubungi di sini.

Wan Mohd Zahari berkata mangsa yang beralamat di Jalan Bukit Seladang, Bera itu datang menziarahi abangnya di Kampung Batu Malim, Raub pada Khamis lalu.

Dia bersama 13 anggota keluarganya kemudian pergi berkelah di Lata Lembik pada 3.20 petang semalam.

Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on RedditShare on StumbleUponBuffer this pageDigg this

Comments

comments

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (15)