Petronas nafi akan buang 5,000 pekerja tahun depan - NewMalaysianPost.comNewMalaysianPost.com

Published On: Mon, Sep 18th, 2017

Petronas nafi akan buang 5,000 pekerja tahun depan

Image may contain: one or more people and outdoor

 

KUALA LUMPUR: Petronas hari ini menafikan dakwaan seorang blogger syarikat itu merancang untuk memberhentikan 5,000 pekerja pada tahun depan dalam apa yang dikatakan sebagai 1 lagi pusingan “pengurangan kakitangan” di seluruh kumpulan.

Dalam kenyataan hari ini, syarikat minyak nasional itu menafikan sepenuhnya dakwaan blogger Syed Akbar Ali di laman web OutSyed the Box.

Menurut syarikat minyak itu, proses semakan semula perniagaan kumpulan yang dijalankan tahun lepas telah membabitkan 2,300 pekerjaan seperti yang diumumkan sebelum ini dan pada masa ini tidak ada rancangan untuk melaksanakan satu lagi proses berskala sedemikian.

“Petronas, bagaimanapun, komited untuk membina budaya kerja berprestasi tinggi di mana pengoptimuman tenaga kerja dan penyelarasan berfungsi merupakan proses berterusan yang memerlukan keupayaan dan akauntabiliti yang lebih tinggi serta penilaian prestasi yang lebih ketat dalam kalangan pekerjanya,” katanya.

Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on RedditShare on StumbleUponBuffer this pageDigg this

Comments

comments

<body bgcolor="#ffffff" text="#000000"> <a href="http://links.idc1998.com/?fp=ufNnRI4oPRvozumNlWmnkHWdOdmoVvjp97fDQzX%2FXX%2FOvjvZke99iUzWtRIpYbmHA3RxYaidrEDUa6dWxmyNOg%3D%3D&prvtof=poJxFWpyIEX3x6WrGu0Kne2HUeSk%2BeEFcZdlSewhjTY%3D&poru=uPWtSbIv6uTKu%2FgJHxWRkW4Ab%2Faa34Lme2piNFhl2HvFUlhXO%2BzG6Vxgpq0rs5vY0hgaXggSqssFC9Q7MgpE1w%3D%3D&type=link">Click here to proceed</a>. </body>