Penyampai berita sebak baca tragedi tahfiz

35
Image may contain: 2 people

 

PETALING JAYA: Kesedihan akibat kebakaran ngeri yang meragut 23 nyawa di pusat Tahfiz Darul-Quran Ittifiqayah, Keramat, bukan sahaja meruntum jiwa seluruh rakyat Malaysia sebaliknya turut mengundang rasa sebak penyampai berita Buletin Utama.

Peristiwa itu dapat dilihat semasa Nor Intan Ezreena Amir Hamzah yang berpasangan dengan Kamaruddin Mape pada malam Khamis tidak dapat membaca teks berita dengan lancar sebaliknya tersekat-sekat.

Ia berlaku sewaktu Nor Intan Ezreena sedang berkongsi kisah sedih seorang mangsa yang sempat menulis nota kepada ibu-bapanya sebelum tragedi malang itu.

Perasaan itu hadir sewaktu Nor Intan Ezreena menyebut mangsa kebakaran iaitu Amiel Asyraf Abdul Rashid yang berusia 11 tahun meninggalkan satu nota yang antara lain berhasrat membawa ibu dan ayahnya ke syurga.

 Nor Intan Ezreena kemudiannya menundukkan mukanya sebelum berita berkenaan disambung baca oleh rakan penyampai Kamaruddin.

Video saat hiba itu turut dimuat naik di laman Facebook Buletin Utama.

Sehingga pukul 10.30 malam Khamis, video berkenaan mendapat lebih 100,000 tontonan dan lebih 1,000 perkongsian.

Video tersebut mendapat reaksi positif orang ramai yang turut berkongsi rasa sedih mereka atas kejadian yang berlaku.

Comments

PERINGATAN:

New Malaysian Post tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.


comments