Mercedes Benz Malaysia catat rekod jualan, 10845 unit pada 2015

22

 

PERNAH terfikir berapa banyak kereta mewah yang boleh dijual di Malaysia dalam satu tahun? Mercedes-Benz baru-baru ini telah mengumumkan rekod jualan pada 2015 memperlihatkan peningkatan 56 peratus kepada 10,845 unit daripada 6,932 unit pada tahun sebelumnya.

Presiden/Ketua Pegawai Eksekutif Dr Claus Weidner berkata MBM menjual kenderaan penumpang dalam pelbagai kategori dengan limosin keluaran tempatan iaitu C-Class, E-Class dan S-Class menerajui jualan.

Weidner berkata kenderaan kompak MBM terus mencatat pertumbuhan jualan yang stabil, meningkat 21 peratus kepada 2,811 unit dengan model CLA merekodkan jualan tertinggi sebanyak 959 unit diikuti A-Class (832 unit) dan GLA (816 unit).

Kejayaan MBM ini juga disokong oleh kilang pengeluaran di Pekan yang berjaya mengeluarkan 7,710 kereta tahun lepas dan beroperasi dua syif bermula April tahun lepas.

Comments

PERINGATAN:

New Malaysian Post tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.


comments